AVD-sammutin litiumioniakkupaloihin, 6L LITHEX6

Rating:
0% of 100

Housegardin AVD-litiumioniakkupalosammutin on uusi innovaatio, joka on kehitetty erityisesti avuksi haastavien litiumioniakkupalojen sammutuksessa.

Litiumioniakut ovat yleistyneet huimaa vauhtia, jolloin on tärkeää, että sammutusmenetelmät myös kehittyvät niiden rinnalla.

Perinteisillä jauhesammuttimilla litiumioniakkupaloja on käytännössä mahdotonta saada sammumaan, eikä vaahtosammuttimenkaan jäähdytysteho ole useinkaan riittävä. AVD-sammutusaine (=Aqueous Vermiculite Dispersion) jäähdyttää akkua, ja lisäksi pieniä mineraalihiukkasia sisältävä vesipohjainen seos muodostaa keraamisen kuoren kaltaisen peittävän pinnan akun pintaan. Koska vermikuliittiseos kestää korkeita lämpötiloja - jopa yli 1000°C -, AVD-kalvo säilyy ehjänä vaikeimmissakin sammutustilanteissa.

Sammutusainetta voi käyttää myös suojaamaan palavan akun ympäristöä, jolloin tulipalon aiheuttamaa vahinkoa voidaan vähentää.

Riskikohteisiin kehitetty AVD-sammutin torjuu tehokkaasti palot nimenomaan niiden alkuvaiheessa. Litiumioniakut ovat yleisiä henkilökohtaisissa elektronisissa laitteissa, kuten matkapuhelimissa, tableteissa, RC-tuotteissa ja leluissa. Lisäksi katukuvassakin yleistyneet sähköpolkupyörät sekä -potkulaudat käyttävät litiumioniakkuja.

Myös mm. sähköautot ovat varustettuja litiumioniakuilla, mutta niiden sammuttamiseen eivät käsisammuttimet ole riittäviä. Omin keinoin emme siis suosittele niiden sammuttamista kokeilemaan. Tärkeintä on huolehtia, ettei sähköautoja säilytetä paikoissa, joissa se palaessaan on vaaraksi ympäristölleen.
 

Sammuttajan turvallisuus on kuitenkin ensisijaisen tärkeää; mikäli akusta sinkoilee palavia heitteitä, tai joudut hengittämään palossa muodostuvia kaasuja, ÄLÄ YRITÄ SAMMUTUSTA ITSE, vaan poistu turvaan ja hälytä apua.

Katso video litiumioniakkupalon sammutuksesta!

HUOM: If Turvakauppa tekee yhteistyötä turkulaisen Suomen Sammutinpalvelun kanssa. Verkkokaupastamme tilaamasi sammuttimet saapuvat sinulle tarkastettuina, virallisin tarroin varusteltuina ja valmiina käyttöön!

 

469,00 €
  • Nopea toimitus
  • 14 päivän palautusoikeus
Varastotuote

Tuotetietoa Housegard LithEX6 sammuttimesta

AVD-käsisammutin tehoaa pääsääntöisesti litiumioniakkupaloihin. Sammutin on testattu ja hyväksytty standardin EN3-7 mukaisesti. Suunnittelussa on painotettu maksimaalista suorituskykyä ja korkeaa laatua. Sammutusaine suositellaan vaihdettavaksi viiden vuoden välein.

Litiumioniakkupalosammutin on hyvä lisä muiden sammuttimien rinnalla käytettäväksi työpaikoilla, missä elektronisia laitteita on runsaasti, kuten hotelleissa, sairaaloissa, ajoneuvoissa, tutkimuslaitoksissa ja lentokoneissa sekä kotona, veneissä, asuntovaunuissa, matkailuautoissa - kaikissa palotilanteissa, joissa liekkien torjuminen varhaisessa vaiheessa on ratkaisevaa.

 

Malli: Housegard LITHEX6
Tyyppi: 6L AVD litiumakkupaloille
Paloluokitus: 13A (HUOM! Koskee vain tavallisia A-luokan paloja)
Lämpötila-alue: +5°C / +60 °C

 

Infovideo litiumioniakkupaloista ja niiden sammutuksesta

Tekniset tiedot
Toimitusaika Varastotuote
Takuu 2 vuotta
Hyväksytty Kyllä
Todistus CE
Tuotestandardi EN 3-7
Sammutusaine Vermikuliitti
Sammuttimen paloluokka Lithium
Sammutusaineen määrä 6 ltr
Korkeus (mm) 520
Leveys (mm) 170
Pituus (mm) 170
Väri Punainen
Tuotteen paino (kg) 10.3
Customer Questions
Ei kysymyksiä
Löysitkö etsimäsi?
Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:AVD-sammutin litiumioniakkupaloihin, 6L LITHEX6