Liukuesteet

I Sverige anmäls ca 17 våldtäkter om dagen och dessvärre ökar våldsbrotten stadigt. Det är viktigt att komma ihåg att du kan påverka din egen säkerhet!

Ditt bästa skydd är alltid att undvika farliga situationer. Tänk på din säkerhet överallt, var uppmärksam och utgå inte ifrån att du alltid är säker. Följ följande tips för att skydda dig mot överfall:

  • Lita på din instinkt. Om du känner dig obekväm i någon situation, gå bort!
  • Använd kläder och skor som tillåter fri rörlighet.
  • Var misstänksam, beter sig någon märkligt i din närhet så ifrågasätt beteendet. Forskning visar att en potentiell gärningsman oftast kommer av sig när man ifrågasätter eller tilltalar dem.
  • Känner du dig otrygg så bär självförsvarsspray eller ett överfallslarm för att skydda dig eller uppmärksamma din omgivning.
  • Gå inte hem själv berusad efter en middag eller ett krogbesök, ta sällskap med någon eller använd trygga färdmedel hem.
  • Ifall någon attackerar dig, var inte passiv! Forskning visar att det är överlägset mer effektivt att klara sig vid överfall om man gör kraftigt motstånd och för mycket väsen omkring sig.

På den här sidan hittar du överfallsskydd i form av överfallslarm och självförsvarsspray samt kombinerade sprayer med inbyggt larm. Man kan även använda självförsvarsspray om man skulle möta ett farligt djur i skogen eller på resan. Alla vår överfallslarm och självförsvarssprayer är noggrant designade för att man alltid enkelt och smidigt ska kunna bära med sig dem, oavsett om det är på joggingturen eller på väg hem från krogen. Välkommen!