Senioriturva

Ikääntyvän läheisen mahdollisuuksia asua kotona ja elää turvallisesti voidaan parantaa.

Yleisimmät kotona sattuvat tapaturmat johtuvat kompastumisista, kaatumisista tai liukastumisista. Pienemmät haaverit syntyvät terävistä esineistä sekä palovammoista. Ikäihmisten liikkuminen voi olla rajoitettua, jolloin apuvälineet ovat tarpeen Kotiin asennettavat turvalaitteet antavat varmuutta arjen askareisiin, vaikka koordinaatiokyky olisikin ajan myötä heikentynyt.

Turvallisuutta senioreille

Heikentynyt näkö, muistihäiriöt, huono tasapaino ja hitaammat refleksit lisäävät ikäihmisillä tapaturman riskiä. Harkituilla kodin ja vapaa-ajan apuvälineillä näitä riskejä voidaan kuitenkin pienentää. Valikoimastamme löydät mm. liesivahdit, jotka hälyttävät, mikäli liesi uhkaa unohtua päälle, sekä liukuestematot ja seinätangot, jotka auttavat pysymään pystyssä tasapainon horjuessa.

Ulkona liikkuessa talvisaikaan, on hyvä sujauttaa kenkiin liukuesteet, jolloin kaatumisen riski on huomattavasti pienempi.

Huoli-ilmoitus

Tiesitkö, että huoli-ilmoitus on suomalaisia kuntia velvoittava ilmoitus, jonka perusteella kunta määrittelee mm. iäkkään ihmisen palvelutarpeen. Mikäli olet huolissasi ikääntyneen läheisen hyvinvoinnista tai arjen selviytymisestä, voit tehdä ilmoituksen hänen asuinkuntaansa. Jos mahdollista, on kuitenkin hyvä aina keskustella asiasta ensin kohteena olevan iäkkään henkilön kanssa.

View as Ruudukko Luettelo

15 tuotetta

per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen
View as Ruudukko Luettelo

15 tuotetta

per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen