Vesivahinko

Vattenskador - ett av vår tids stora hälsoproblem

Ett vattenläckage kanske börjar med ett par droppar som sugs in i väggar eller golv och som först är mycket svåra att upptäcka. När man väl upptäcker vattenskadan innebär det ofta mycket besvär och arbete. Vattenskador kostar det svenska samhället cirka 100 miljoner kronor per vecka (!) och tar lång tid att sanera, oftast flera månader. Dessutom utgör fukt och mögel en stor risk för livslånga hälsoproblem. Försäkringstagaren riskerar få betala en kraftigt förhöjd självrisk plus kostnader för åldersavdrag på inredningen och andra praktiska besvär.

 

Förhindra vattenskador

Att vattensäkra hemmet går däremot snabbt, och åtgärderna är relativt billiga. Här är våra bästa säkerhetstips för att förebygga vattenskada:

  • Placera underlägg under diskmaskin, tvättmaskin, kylskåp och frys.
  • Installera en diskbänksinsats och täta längst ned på rören.
  • Placera en läckagevarnare under köksbänken och andra ställen där läckage kan uppstå.
  • Installera en vattenfelsbrytare och se till att alla i hemmet vet var huvudkranen sitter och hur den stängs av.

För att göra det väldigt enkelt har vi satt ihop färdiga paket som innehåller allt du behöver för ett vattensäkert kök. Du kan välja ett paket för kök med eller utan diskmaskin. Ett paket för vattensäkert kök innehåller kyl- och frysunderlägg, diskbänksinsats och tätningssats samt diskmaskinsunderlägg om man har diskmaskin. Det finns omfattande regelverk där ägaren har ett tydligt ansvar för att förebygga fukt- och vattenskador. Läs mer om hur du kan förebygga fukt- och vattenskador i vår guide om fukt- och vattenskador.

View as Ruudukko Luettelo

6 tuotetta

per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen
View as Ruudukko Luettelo

6 tuotetta

per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen