Pyörävalot ja -heijastimet

En cykel utan belysning och reflexer är osynlig i mörker och omöjlig för bilar och andra trafikanter att se. Därför säger både lagen och det sunda förnuftet att du måste använda belysning om du cyklar när det är mörkt ute. Du kan ha cykelbelysning som drivs med antingen generator eller batteri.

Trafiksäkra cyklar

Så här ska en cykel vara utrustad när det är mörkt, även när du cyklar på separata cykelvägar:

  • Baklyktan ska visa rött ljus och tydligt kunna ses på ett avstånd av 300 meter. Den får ha blinkande ljus om blinkfrekvensen är minst 200 blinkningar/minut.
  • Lyktan fram ska visa fast vitt eller gult ljus som ska kunna ses tydligt på ett avstånd av 300 meter.
  • Godkända reflexer ska finnas fram och bak. Ibland finns en vit reflex i framlyktan. Den kan då ersätta den separata vita reflexen fram. Reflexen bak ska vara röd.

Källa: Trafikverket

Vi har allt för att göra din cykeltur trafiksäker. Hos oss kan du rusta dig med cykelbelysning, både framlyse och baklyktor med olika ljusbilder beroende på om man cyklar i skymning eller nattsvart mörker. Vi har även ett stort utbud av reflexer och reflexvästar i olika färger som ökar din synlighet i trafiken ännu mer. I vårt reflex-sortiment har vi barnreflexer i olika färger och figurer samt reflexband och reflexspray som kan sprayas på kläder utan att kläderna tar skada. Se hela vårt utbud av cykellysen och reflexer här nedan. Välkommen!

View as Ruudukko Luettelo

1 tuote

per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen
View as Ruudukko Luettelo

1 tuote

per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen