Tietosuoja ja evästeet

Ifin evästekäytännöt (avautuu uuteen välilehteen


1. Vastuullinen taho ja käyttäjän oikeudet
2. Henkilötietojen kerääminen, käsitteleminen ja käyttäminen
3. Luottotietotarkastus
4. Evästeet
5. Lokitiedot
6. Verkkoanalyysi
7. Turvallinen tiedonsiirto


Tietosuoja on luottamusasia, ja asiakkaidemme luottamus on meille tärkeää. Haluamme sinun tuntevan turvalliseksi asioidessasi Ifin Turvakaupan kanssa. Verkkosivustomme turvallisen käytön takaamiseksi noudatamme henkilötietojen käsittelyssä tarkkaan lakisääteisiä määräyksiä ja haluamme tällä julkaisulla kertoa kuinka keräämme ja käytämme tällaisia tietoja. Kohdassa tietosuojalausunto selitämme, mitä tietoja keräämme käyttäjistämme ja mitä näistä tiedoista käsittelemme ja käytämme milläkin tavalla. Lisäksi kerromme, kenen puoleen asiakkaamme voivat kääntyä, mikäli heillä on kysyttävää asiaan liittyen.

Alkuun



1. Vastuullinen taho ja käyttäjän oikeudet
If Turvakauppa palvelun Ifille tuottaa Safety Partners Oy. Vastuu sivuston käyttäjien henkilötietojen keräämisestä, käsittelemisestä, käytöstä ja tuhoamisesta Suomen ja Euroopan tietosuojalakien mukaisesti kuuluu Safety Partners Oy:lle. Safety Partners Oy:n yhteystiedot

- Postiosoite: Kalevantie 35, 20520 Turku
- Sähköposti: if.turvakauppa@avasafe.fi
- Y-tunnus: 2286814-2

Voit pyytää milloin tahansa maksutta tietoa itseäsi koskevista tiedoista, jotka olemme tallentaneet, ja oikeuksistasi oikaista, estää ja poistaa kyseisiä tietoja. Käänny tätä varten puoleemme käyttäen yllä mainittuja yhteystietoja (Huom! Ensisijaisesti sähköpostilla)
Jos haluat esittää vastalauseen If Turvakaupan tavalle kerätä, käsitellä tai käyttää tietojasi tämän tietosuojalausunnon määritysten mukaan tai jos haluat kieltää yksittäisen toimenpiteen, voit lähettää vastalauseesi sähköpostitse, tai kirjeitse yllä mainittuja yhteystietoja käyttäen.

Alkuun


2. Henkilötietojen kerääminen, käsitteleminen ja käyttäminen
Henkilötiedot ovat tietoja tietyn tai määritettävissä olevan luonnollisen henkilön asioista tai henkilökohtaisista olosuhteista. Tähän kategoriaan luetaan esimerkiksi asiakkaan nimi, puhelinnumero, osoite sekä kaikki käyttötiedot, joita asiakas luovuttaa yrityksellemme rekisteröinnin ja asiakastilin avaamisen yhteydessä.
Lue lisää Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksesta (EU) 2016/679 (avautuu uuteen ikkunaan)
 

2.1 Asiakastili
Jokaiselle rekisteröityneelle asiakkaalle luodaan asiakastili, joka antaa salasanasuojatun suoran käyttömahdollisuuden käyttää tallentamiamme käyttötietoja. Kyseisen toiminnon avulla asiakas voi tarkastella mm. lopullisia, avoimia ja hiljattain lähettämiään tilauksia sekä hallita henkilötietojaan ja uutiskirjettä. Asiakastili luodaan automaattisesti myös ensimmäisen tilauksen yhteydessä.
HUOM! Ethän syötä henkilötunnustasi tilauskenttiin!

 

2.1.1 Asiakastilin avaaminen
Seuraavat tiedot ovat pakollisia rekisteröinnin yhteydessä asiakastilin avaamiseksi (pakolliset kentät):
- sähköpostiosoite
- salasana
- etunimi
- sukunimi
- puhelinnumero
- osoite

Mikäli tilauksen yhteydessä valitaan maksutavaksi Klarna Lasku tai Klarna Tili, siirryt Klarnan palveluun, jossa sinua pyydetään syöttämään henkilötunnus, jolla suostut Klarnan tekemään luottokelpoisuustarkastukseen. Voit lukea Klarnan tietosuojakäytännöistä täältä (avautuu uuteen ikkunaan). Henkilötunnus ei tallennu If Turvakaupan järjestelmään. Tarvitsemme tilauksia varten oikeat nimi- ja osoitetiedot sekä numerot. Tarvitsemme sähköpostiosoitteen, jotta voimme lähettää tilauksen saapumisen jälkeen ja tilauksen lähettämisen jälkeen vahvistuksen sekä yleisesti asiakkaan kanssa viestimiseen. Lisäksi käytämme sähköpostiosoitetta asiakkaan tunnistamiseen (käyttäjätunnuksena), kun tämä kirjautuu asiakastililleen.

 

2.1.2. Asiakastilin käyttäminen
Voit käyttää asiakastiliäsi, kun kirjaudut sisään If Turvakauppaan. Jos et kirjaudu ulos asiastililtäsi, pysyt automaattisesti sisäänkirjautuneena. Tämä toiminto mahdollistaa tiettyjen palveluiden, kuten tallennetun ostoskorin käytön kirjautumatta uudelleen asiakastilille. Uloskirjautuminen kuitenkin voi tapahtua, mikäli omat asetuksesi selaimella sen määrittävät.

 

2.2 Henkilötietojen kerääminen, käsitteleminen ja käyttäminen
Keräämme, tallennamme ja käsittelemme tietojasi palveluidemme tarjoamiseksi, mahdollisten myöhempien takuutoimenpiteiden toteuttamiseksi, teknisen hallintaosaston ja omien markkinointitarkoitustemme (lisätietoja on kohdassa 2.3) vuoksi sekä rikosten ja petosten estämiseksi. Luovutamme henkilötietoja ulkopuolisille tahoille ainoastaan siinä tapauksessa, että laki sen sallii, esimerkiksi sopimuksen toteuttamis- tai markkinointitarkoituksessa, laskutuksen vuoksi tai jos asiakas on antanut siihen etukäteen suostumuksensa. Tilauksen toteuttamiseksi palkkaamamme ulkopuoliset palveluntarjoajat (esim. kuljetus- ja huolintayritykset sekä pankit) saavat meiltä tiedot, jotka ovat välttämättömiä tilauksen ja sopimuksen toteuttamiseksi. Palveluntarjoajamme saavat käyttää näin luovutettuja tietoja pelkästään tehtäviensä suorittamiseen.

 

2.3 Asiakkaiden tietojen käyttö mainostamistarkoituksiin
Käytämme tietojasi If Turvakaupan kautta tekemiesi ostojen toteuttamisen ohella myös seuraaviin tarkoituksiin: ostokokemuksesi parantamiseen pysyvästi ja sen muokkaamiseksi asiakasystävälliseksi ja yksilölliseksi, viestiäksemme sinulle tilaustasi koskevista asioista, ilmoittaaksemme sinulle tietyistä tuotteista ja markkinointikampanjoista sekä suositellaksemme sinulle tuotteita tai palveluita, jotka saattavat kiinnostaa sinua.
Käytämme tähän tarkoitukseen saatavilla olevia tietoja, kuten esimerkiksi sähköpostiviestejä koskevia vastaanotto- ja lukemisvahvistuksia sekä tietoja, jotka koskevat käyttämääsi päätelaitetta, internetyhteyttä, käyttöjärjestelmää, alustaa, verkkosivustolla vierailun päivämäärää ja kellonaikaa sekä katselemiasi tuotteita, ja tietoja, jotka olemme saaneet sinulta (mukaan lukien automaattisesti lähetetyt tai tuotetut tiedot). Lisäksi käytämme myös tilaushistoriaasi.
Voit kieltää milloin tahansa henkilötietojesi käyttämisen mainostarkoituksiin tai yksittäisiin toimenpiteisiin ilman, että tästä aiheutuisi muita kuin perushintojen mukaisia välityskuluja. Tähän riittää tekstimuodossa annettu ilmoitus kohdassa 1 mainittuja yhteystietoja käyttäen (sähköpostitse tai kirjeitse).

 

2.3.1 Uutiskirje
Käytämme uutiskirjeen lähettämiseen sähköpostiosoitetta, jonka olet meille ilmoittanut, ja tarvitsemme tähän vahvistuksen, että hyväksyt kyseisen sähköpostiosoitteen omistajana uutiskirjeen saannin. Jos et halua enää tulevana ajankohtana saada uutiskirjettämme, voit lopettaa sen tilaamisen milloin tahansa ilman, että siitä aiheutuu muita kuin perushintojen mukaisia välityskuluja. Tähän riittää tekstimuodossa annettu ilmoitus kohdassa 1 mainittuja yhteystietoja käyttäen (sähköpostitse tai kirjeitse). Voit myös If Turvakaupan asiakastilille kirjauduttuasi käydä muuttamassa asetuksen uutiskirjeen sallimisesta. Kaikissa uutiskirjeissämme on myös tilaamisen lopettamisen mahdollistava linkki.


2.3.2 Bannerimainokset
Käytämme verkkosivustolla käyntisi aikana keräämiämme tietoja myös näyttääksemme sinulle ns. bannerimainoksia. Ne ovat mainoksia, jotka on linkitetty ulkopuolisten tahojen verkkosivustoilta. Tämä tapahtuu useimmiten nk. evästeiden tai pikselien avulla. Tavoitteenamme on muokata mainostemme sisältö sinulle mielenkiintoiseksi ja hyödylliseksi. Tästä johtuen näet bannerimainoksissa etupäässä tuotteita, joita olet jo katsellut sivuillamme, tai tuotteita, jotka muistuttavat tarkastelemiasi tuotteita (ns. uudelleenkohdistus). Bannerimainosten osalta käytämme ainoastaan pseudonymisoituja tietoja; yksiselitteisesti tunnistettavissa olevat henkilökohtaiset tiedot (esim. nimi ja sähköpostiosoite) eivät tallennu evästeisiin.
Lisätietoja evästeistä, pikseleistä ja uudelleenkohdistuksesta on nähtävissä tämän lausunnon kohdissa 4 ja 7.


2.3.3 Arvonnat sekä markkina- ja mielipidetutkimukset
Käytämme arvonnoissa tietojasi voitosta ilmoittamiseen ja mainostaaksemme tuote­valikoimaamme. Yksityiskohtaisia tietoja on kulloisenkin arvonnan osallistumisehdoissa. Asiakkaalle on mahdollisuus osallistumisen yhteydessä kieltää tietojen käyttö tuotteiden mainostamiseen. Tällöin arvonnan jälkeen hävitämme asiakkaan yhteystiedot asianmukaisesti.
Lisäksi käytämme tietojasi markkina- ja mielipidetutkimuksiin. Emme käytä markkina- ja mielipidetutkimuksiin keräämiämme tietoja mainostamistarkoituksiin. Yksityiskohtaisia tietoja (erityisesti tietojesi arvioinnista) on kulloisessakin kyselyssä tai paikassa, johon ilmoitat tietosi. Kyselyiden yhteydessä ilmoittamiasi tietoja ei luovuteta edelleen ulkopuolisille tahoille eikä niitä julkaista.
Voit kieltää milloin tahansa tietojesi käyttämisen kokonaan markkina- ja mielipidetutkimuksiin tai tiettyihin toimenpiteisiin ilman, että tästä aiheutuu muita kuin perushintojen mukaisia välityskuluja. Tähän riittää tekstimuodossa annettu ilmoitus kohdassa 1 mainittuja yhteystietoja käyttäen (sähköpostitse tai kirjeitse). Myös kaikissa sähköpostitse lähettämissämme kyselyissä on kieltämisen mahdollistava linkki.

Alkuun



3. Luottotietotarkastus
If Turvakauppa ei itse suorita henkilöasiakkaiden luottotietotarkistusta. Mikäli maksutavaksi valitaan Klarna Lasku tai Klarna Tili, luottotiedot tarkistetaan Klarnan toimesta. Luottotietotarkastuksen tarkoituksena on suojata Klarnaa siltä, että maksut jäisivät saamatta. Sen tarkoituksena on myös suojata asiakkaitamme ja If Turvakauppaa petoksilta ja muilta rikoksilta. Klarnan tietosuojakäytännöstä voi lukea täältä (avautuu uuteen ikkunaan).
Yrityksen luottotietotarkastuksen puitteissa tarkistamme kaikki käytettävissämme olevat tiedot ja määritämme siten, voimmeko tarjota yritysasiakkaalle ostosopimuksen. Tarkistamme tällöin mm. kaikki kyseiseltä asiakastililtä aikaisemmin tehdyt tilaukset. Tarkistamme myös, vastaako toimitus- ja laskutusosoite yrityksen julkisia tietoja, ja onko tilauksen tehneellä henkilöllä mahdollista tehdä tilaus yrityksen laskuun.
 
Alkuun


 
4. Evästeet
Evästeiden hyväksyminen ei ole edellytys verkkosivustomme käyttämiseen. Haluamme kuitenkin korostaa, että verkkosivustollamme ja palveluissamme olevat toiminnot ovat rajoitettuja, jos evästeitä ei hyväksytä.

Ifin evästekäytännöt  (uuteen välilehteen)
 

Mitä ovat evästeet?
Eväste on pieni tekstitiedosto, joka tallennetaan tietokoneellesi, mobiililaitteellesi tai muulle laitteellesi. Evästeet mahdollistavat useiden verkkosivujemme toimintojen käytön sekä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Omien verkkosivujemme asettamista evästeistä käytämme nimitystä "ensimmäisen osapuolen evästeet". Lisäksi osa verkkosivuillamme hyödynnettävistä kolmansien osapuolten teknisistä ratkaisuista asettaa evästeitä, joista käytämme nimitystä "kolmannen osapuolen evästeet". On olemassa myös muita tekniikoita, kuten pixel tag, verkkojäljite (web bug), web storage sekä muita vastaavia, jotka voivat toimia kuten evästeet. Tässä evästekäytännössä käytämme näistä kaikista yhteistä nimitystä "evästeet". Olemme jaotelleet verkkosivuillamme käytettävät evästeet niiden käyttötarkoitusten mukaan. Käytämme 1) verkkosivujemme toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä, 2) evästeitä, jotka mittaavat verkkosivujemme suorituskykyä ja tarjoavat yksilöityjä käyttökokemuksia sekä 3) evästeitä, jotka auttavat tarjoamaan kohdennettua mainontaa.

Käytämme verkkosivuillamme ulkoisia palveluntarjoajia, jotka käsittelevät tietoja If Skadeförsäkring Ab (publ):n ja kaikkien sen sivuliikkeiden sekä tytäryhtiöiden puolesta ja lukuun. Näitä myöhemmin tässä evästeselosteessa kuvattuja tietoja kerätään ensimmäisen ja kolmansien osapuolien evästeillä. Lisätietoa ensimmäisen osapuolen evästeiden avulla kerättyjen tietojen siirroista löytyy tietosuojaselosteestamme.

Kolmansien osapuolien evästeiden avulla kerättyjen tietojen käsittelyä ei kuvata tietosuojaselosteessamme, vaan kunkin kolmannen osapuolen omassa tietosuojaselosteessa.

Alla listaamme evästeluokat, joita käytämme verkkosivuillamme. Lisäksi listaamme evästeluokittain työkalut, joita käytämme eniten.


Mitä evästeitä If Turvakauppa käyttää?
Suurin osa käyttämistämme evästeistä katoaa kiintolevyltä automaattisesti selainistunnon päätyttyä (istunnon lopussa). Tästä syystä niitä kutsutaan myös istuntoevästeiksi. Istuntoevästeitä tarvitaan esimerkiksi ostoskoritoiminnon ylläpitämiseksi useilla sivuilla. Lisäksi käytämme evästeitä, jotka jäävät asiakkaan kiintolevylle. Seuraavalla kerralla järjestelmä tunnistaa sitten automaattisesti, että asiakas on jo käynyt verkkosivustollamme ja käyttänyt tiettyjä tietoja ja asetuksia. Nämä väliaikaiset tai pysyvät evästeet (käyttöikä vaihtelee kuukaudesta kymmeneen vuoteen) tallentuvat asiakkaan kiintolevylle ja katoavat itsestään määritetyn ajan kuluttua. Erityisesti näiden evästeiden avulla pystymme muokkaamaan tarjonnastamme käyttäjäystävällisemmän, tehokkaamman ja turvallisemman. Näiden tiedostojen perusteella on mahdollista näyttää asiakkaalle tämän kiinnostuksen kohteisiin perustuvia tietoja verkkosivustolla. Tällaisten evästeiden nimenomaisena tarkoituksena on siis mukauttaa tarjontamme asiakkaan toiveiden mukaisesti ja tehdä verkkosivustomme selaamisesta mahdollisimman mukavaa.

Kolmannen osapuolen evästeet
Verkkosivumme saattaa hyväksyä näiden kolmansien osapuolten palveluiden evästeet. Näitä voivat olla esimerkiksi Facebook- tai Google-palveluiden kautta näytettävät mainokset. Näiden evästeiden keräämä tieto saatetaan siirtää ja tallentaa näiden toimijoiden palvelimille, jotka saattavat sijaita EU:n ulkopuolella.

Mitä tietoja evästeisiin tallentuu?
If Turvakaupan käyttämiin evästeisiin tallentuu ainoastaan pseudonymisoituja tietoja. Evästeiden aktivoitumisen hetkellä niille määritetään tunnistenumero. Asiakkaan henkilötietoja ei liitetä tähän tunnistenumeroon. Asiakkaan nimi, IP-osoite ja muut vastaavat tiedot, joiden perusteella voitaisiin tunnistaa suoraan evästeen ja asiakkaan välinen yhteys, eivät tallennu evästeisiin. Evästetekniikan pohjalta saamme pelkästään pseudonymisoituja tietoja esimerkiksi siitä, millä If Turvakaupan sivuilla asiakas on käynyt, mitä sivuja hän on katsellut jne.

Mitä tarkoittaa sivustokohtainen kohdistaminen?
If Turvakaupan verkkosivustoilla kerätään evästetekniikalla tietoja mainosten ja koko verkkotarjonnan optimoimiseksi. Näitä tietoja ei käytetä asiakkaan tunnistamiseksi henkilökohtaisesti, vaan niiden ainoana tarkoituksena on auttaa sivustojemme käytön kartoituksessa epäsuoriin tunnistetietoihin perustuen. Mainitulla tekniikalla pystymme tuottamaan mainoksia ja/tai esittelemään erityistarjouksia ja palveluja, joiden sisältö perustuu napsautusanalyysistä saatuihin tuloksiin. Tavoitteemme on tällöin luoda verkkotarjontamme asiakkaalle mahdollisimman kiinnostavaksi ja tuoda näkyviin mainos, joka vastaa asiakkaan mielenkiinnon kohteita.

Uudelleenkohdistaminen
Käytämme verkkosivustoillamme nk. uudelleenkohdistustekniikkaa. Tämän tekniikan tarkoituksena on muokata verkkotarjontaamme asiakkaalle mielenkiintoiseksi. Kyseisen tekniikan avulla pystytään kohdistamaan meidän kaupassamme käyneille ja meidän tuotteistamme kiinnostuneille asiakkaille mainoksia myös yrityskumppaniemme verkkosivustoilla. Olemme vakuuttuneita siitä, että yksilöllistetyn, mielenkiinnon kohteisiin perustuvan mainoksen näkeminen on tavallisesti kiinnostavampaa internetin käyttäjälle kuin mainos, joka ei liity käyttäjään lainkaan yksilöllisellä tasolla. Tällaisten mainosten näyttäminen kumppaniyhtiöidemme verkkosivustoilla tapahtuu evästetekniikan sekä verkon käyttäjän aikaisemman käyttäytymisen analysoinnin pohjalta. Tällainen mainonta tapahtuu täysin epäsuoriin tunnistetietoihin perustuen, pseudonyymisti.

Evästeet tallentuvat verkkosivustomme käytön yhteydessä, ja niiden avulla kerätään, tallennetaan ja käytetään asiakkaan käyttötietoja. Asiakkaan tiedot säilyvät edelleen tallennettuina selainistunnon päätyttyä, ja ne voidaan hakea esiin esimerkiksi seuraavan verkkosivustolla käynnin aikana.

Miten evästeiden tallentumisen voi estää?
Selaimen asetuksista voidaan valita, että evästeiden tallentuminen on hyväksyttävää vain suostumuksella, ja näin voidaan estää evästeiden tallentuminen edelleen. Jos haluat hyväksyä ainoastaan If Turvakaupan evästeet, mutta et muiden palveluntarjoajien tai yrityskumppaniemme evästeitä, voit valita selaimesta asetuksen "Estä kolmansien tahojen evästeet".
Verkkoselaimen valikkopalkista löytyy yleensä ohjetoiminto, jossa kerrotaan, miten uudet evästeet voidaan torjua ja jo tallentuneet evästeet ottaa pois toiminnasta.

4.1 Evästeluokat

4.1.1 Välttämättömät evästeet
Verkkosivumme tarvitsevat näitä evästeitä toimiakseen oikein. Ne mahdollistavat perustoimintoja, kuten verkko-ostosten tekemisen, palvelujen käyttämisen sisään kirjautuneena tai chat-viestinnän asiakaspalvelumme kanssa. Näihin evästeisiin ei tallenneta tunnistettavissa olevia henkilötietoja.

  • OneTrust (ensimmäisen osapuolen evästeet)
    OneTrustin evästeet auttavat meitä muistamaan verkkosivujemme kävijöiden evästeasetukset. Lisäksi ne auttavat päättämään, milloin pyydämme kävijöitä hyväksymään eväisteiden käytön tai päivittämään evästeasetukset.
  • Giosg (ensimmäisen ja kolmannen osapuolen evästeet)
    Giosg tarjoaa verkkosivustomme kävijöille chat-mahdollisuuden asiakaspalvelumme kanssa.
  • Puzzel (ensimmäisen osapuolen evästeet)
    Puzzel tarjoaa verkkosivustomme kävijöille chat-mahdollisuuden asiakaspalvelumme kanssa.
  • EPiServer (ensimmäisen osapuolen evästeet)
    EPiServer-julkaisujärjestelmän avulla tarjoamme verkkosivujemme kävijöille selaimessa näytettävää sisältöä.
  • Crowdio (kolmannen osapuolen evästeet)
    Crowdio tarjoaa nykyisille ja potentiaalisille yritysasiakkaillemme mahdollisuuden chat-keskusteluun aukioloaikojemme ulkopuolella.

4.1.2 Suorituskyky- ja käyttökokemusevästeet
Nämä evästeet keräävät anonyymiä tietoa, joka auttaa meitä ymmärtämään miten verkkosivustoamme käytetään. Ne auttavat meitä parantamaan käyttökokemusta ja tarjoamaan käyttäjän kannalta oleellisempaa sisältöä. Niiden avulla verkkosivustomme pystyy muistamaan tietoja, jotka muuttavat sivun toimintaa tai ulkomuotoa. Näihin evästeisiin ei tallenneta tunnistettavissa olevia henkilötietoja.

  • Microsoft Application Insights (ensimmäisen osapuolen evästeet)
    Microsoft Application Insightsin avulla keräämme tilastotietoja mm. verkkosivujemme käytöstä ja latausajoista. Kerätty tieto on anonyymiä, eikä sitä yhdistetä tunnistettavissa oleviin henkilötietoihin.
  • Dynatrace (ensimmäisen osapuolen evästeet)
    Dynatracen avulla seuraamme verkkosivujemme ja taustatoimintojen yleistä suorituskykyä sekä mittaamme sivuston vasteaikoja.
  • Visual Website Optimizer (ensimmäisen osapuolen evästeet)
    Visual Website Optimizerin avulla teemme vertailevaa A/B-testausta verkkosivuillamme ja tutkimme miten käyttäjät liikkuvat sivustolla. Työkalu ei kerää tunnistettavissa olevaa henkilötietoa. Jos käyttäjä on mukana vertailevan A/B-testauksen otantaryhmässä, Visual Website Optimizerin asettamat evästeet varmistavat, että käyttökokemus säilyy samana eri vierailujen aikana.
  • Google Analytics (ensimmäisen osapuolen evästeet)
    Google Analyticsin evästeet rekisteröivät yksilöllisen tunnuksen ja keräävät tilastotietoa siitä, miten kävijät käyttävät verkkosivujamme. Evästeiden avulla myös seurataan kävijöitä heidän käyttäessään eri laitteita ja markkinointikanavia, sekä kerätään kävijöiden laitetietoja. Google Analyticsiin tallennettava tieto ei sisällä tunnistettavissa olevaa henkilötietoa.
  • Confirmit (kolmannen osapuolen evästeet)
    Confirmitin avulla tehdään kyselyitä, joiden avulla keräämme kävijöiden palautetta ja kokemuksia palveluistamme.
  • MyNewsdesk (ensimmäisen osapuolen evästeet)
    MyNewsdesk on digitaalinen palvelu, jonka avulla julkaistaan lehdistötiedotteita, kuvia ja videoita. MyNewsDeskissä julkaistua sisältöä voidaan näyttää verkkosivuillamme.
  • Sleeknote / Piwik Analytics (kolmannen osapuolen evästeet)
    Sleeknoten / Piwik Analyticsin avulla tarjoamme kävijöille helpon tavan jättää yhteydenottopyyntö verkkosivuillamme.
  • Trustpilot (ensimmäisen ja kolmannen osapuolen evästeet)
    Trustpilot on palvelu, jonka avulla keräämme ja näytämme asiakkaiden antamia arvioita verkkosivuillamme.
  • HubSpot (ensimmäisen osapuolen evästeet)
    HubSpotin avulla luomme lomakkeita yhteydenottopyynnön jättämiseksi sekä julkaisemme sisältöä kävijöille.

4.1.3 Mainonta- ja kohdistusevästeet
Näitä evästeitä asettavat mainonta- ja kohdistustyökalut. Niitä käytetään sivujen kävijöiden kiinnostuksen kohteiden ymmärtämiseksi sekä yksilöidymmän ja kiinnostavamman käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Voit nähdä mainoksia kolmansien osapuolien verkkosivuilla sen perusteella, miten olet toiminut sivuillamme tai mitkä asiat sinua ovat kiinnostaneet.

Nämä evästeet eivät tallenna tunnistettavissa olevia henkilötietoja, mutta ne voivat tunnistaa selaimesi sekä laitteen, jolla olet verkossa. Jos et hyväksy näitä evästeitä, näkemäsi mainokset eivät välttämättä vastaa omia mielenkiinnon kohteitasi.

  • HubSpot (kolmannen osapuolen evästeet)
    HubSpotia voidaan hyödyntää verkkosivujemme käytön mittaamiseen. Kerätyn tiedon avulla voimme tarjota kohdistettua ja yksilöllistä mainontaa ja viestejä.
  • Adform (kolmannen osapuolen evästeet)
    Adform on mainonnan työkalu, jolla kerätään tietoa mainonnan vaikutusten mittaamiseksi sekä verkkosivujen käytön ja tarjottujen mainosten välisen suhteen vaikutuksen mittaamiseksi. Adformia käytetään myös kävijän mielenkiinnon kohteena olevien tuotteiden tunnistukseen sekä kiinnostavien mainosten näyttämiseen tietyille kohderyhmille.
  • Bing (kolmannen osapuolen evästeet)
    Microsoftin tarjoama hakukone, jonka käyttämät evästeet sisältävät käyttäjätasolla yksilöidyn tunnuksen. Evästeiden avulla voidaan seurata käyttäjiä useiden Microsoftin hallinnoimien verkkotunnusten välillä.
  • DoubleClick / Google Ads (kolmannen osapuolen evästeet)
    DoubleClick on digitaalisen mainonnan työkalu, ja osa Googlen palvelutarjoamaa. Sitä käytetään mainonnan vaikutuksen mittaamiseen liittyvän datan keräämiseen sekä kohderyhmien tunnistamiseen. Työkalun avulla digitaalista kohdennettua mainontaa voidaan näyttää aiempien verkkosivuvierailujen perusteella.
  • Facebook (kolmannen osapuolen evästeet)
    Sosiaalisen median työkalu, joka käyttää evästeitä mainonnan vaikutuksen mittaamiseen ja mainonnan kohderyhmien muodostamiseen.
  • LinkedIn (kolmannen osapuolen evästeet)
    Sosiaalisen verkostoitumisen työkalu, joka käyttää evästeitä mainonnan vaikutuksen mittaamiseen ja mainonnan kohderyhmien muodostamiseen.
  • YouTube (kolmannen osapuolen evästeet)
    Videoiden jakamispalvelu, joka käyttää evästeitä mainonnan vaikutuksen mittaamiseen ja mainonnan kohderyhmien muodostamiseen.

Alkuun



5. Lokitiedot
Aina kun If Turvakaupan verkkosivusto avataan, kulloisenkin verkkoselaimen kautta välittyy ja tallentuu käyttötietoja protokollatiedostoihin, niin kutsuttuihin palvelimen lokitiedostoihin. Tällöin tallentuvat tietueet sisältävät seuraavat tiedot: sivuston avaamisen päivämäärä ja kellonaika, avatun sivun nimi, IP-osoite, viite-URL (alkuperäinen URL, josta on siirrytty tälle verkkosivustolle), siirretty tietomäärä sekä käytössä olevan selaimen tuote- ja versiotiedot.
Arvioimme tällaisia lokitiedostojen tietueita kehittääksemme valikoimaamme sekä If Turvakauppaa edelleen, muokataksemme siitä entistä käyttäjäystävällisemmän, löytääksemme ja korjataksemme virheet nopeammin ja hallitaksemme palvelinkapasiteettejamme. Samalla käytämme lokitiedostojen tietueita suojataksemme If Turvakauppaa hyökkäyksiltä, esimerkiksi hajautetuilta palvelunestohyökkäyksiltä, joiden tarkoituksena on estää If Turvakauppa käyttö liiallisella tiedustelumäärällä.

Alkuun



6. Verkkoanalyysi
Parantaaksemme ja optimoidaksemme jatkuvasti valikoimaamme käytämme nk. jäljitys­tekniikkaa. Tätä tarkoitusta varten käytämme Google Analytics-palvelua.

 

6.1 Google Analytics
Tällä verkkosivustolla käytetään Google (Universal) Analytics -palvelua, Google Inc.:n (www.google.fi) verkkoanalysointipalvelua. Google (Universal) Analytics perustuu menetelmiin, joiden avulla voidaan analysoida asiakkaan verkkosivuston käyttöä esimerkiksi nk. evästeillä, jotka ovat asiakkaan tietokoneelle tallennettavia tekstitiedostoja. Kerätyt tiedot siitä, miten asiakas käyttää verkkosivustoa, välitetään ja tallennetaan tavallisesti Googlen Yhdysvalloissa sijaitsevalle palvelimelle. Aktivoimalla tällä verkkosivustolla IP-anonymisointi lyhennetään IP-osoite ennen sen välittämistä Euroopan unionin jäsenmaiden kesken tai Euroopan talousalueen muiden sopimusmaiden välillä. Koko IP-osoite välitetään Googlen Yhdysvalloissa sijaitsevalle palvelimelle vain poikkeustapauksissa ja siellä se lyhennetään. Google Analyticsin käytön aikana asiakkaan selaimesta välitettyä nimetöntä IP-osoitetta ei yhdistetä muihin Googlen tietoihin.
Voit estää evästeen tuottamien, verkkosivuston käyttöösi liittyvien tietojen (mm. IP-osoitteen) välittymisen Googlelle ja niiden käsittelyn Googlen toimesta lataamalla ja asentamalla alla olevasta linkistä saatavan selainliitännäisen: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=fi .
Vaihtoehtoisesti voit napsauttaa tätä linkkiä estääksesi tällä verkkosivustolla Google Analyticsin avulla tapahtuvan tietojen keräämisen. Tällöin päätelaitteellesi tallentuu "kieltoeväste" (opt-out-cookie). Jos poistat evästeet, sinun tulee napsauttaa linkkiä uudelleen.

Alkuun



7. Turvallinen tiedonsiirto
Asiakkaidemme henkilötiedot välitetään turvallisesti salattuina. Tämä koskee sekä tilaus- että sisäänkirjautumistietoja. Käytämme tähän tarkoitukseen TLS- tai SSL-koodausjärjestelmää (Transport Layer Security, Secure Socket Layer).

Alkuun