Vesivahinko

Vesivahingot ovat kalliita ja vaativat mittavat korjaustyöt. Keittiön järjestäminen kuntoon vesivahingon jälkeen voi kestää 2-3 kuukautta. Keittiön varmistaminen vesivahingon varalle on sitävastoin helposti tehty, ja suhteellisen halpaa. Parhaimmat turvavinkit vesivahingon ehkäisemiseksi ovat:
  • Aseta astianpesukoneen, jääkaapin ja pakastimen alle turvakaukalot.
  • Asenna tiskipöytäkaappiin turva-allas ja putkiin tiivisteet.
  • Laita vuoto- ja kosteushälytin keittiökaapin alle.
  • Varmista että kaikki tietävät missä kodin päävesihana on, ja miten se suljetaan.
Valitse astianpesukoneen turvakaukalo oman astianpesukoneen koon mukaan. Turvakaukalo on vain muutaman millin paksuinen, joten korkeussuunnassa sen pitäisi mahtua tiiviisiinkin paikkoihin. Turvakaukalo on usein sen verran joustavaa muovia, että myös leveyden puolesta asentamisen pitäisi onnistua jämptiinkin tilaan. Kaukaloa ei voi kaventaa. Turvakaukalo tulee hieman näkyviin tiskikoneen edestä ja sen kuuluukin tulla, jotta vesivuodon voi havaita ajoissa.
 


Astianpesukoneet aiheuttavat paljon vesivahinkoja, mutta tuhojen laajuutta voi helposti rajata. Siksi Ifin kotivakuutusehdoissa vaaditaan, että lattiakaivottomassa huoneessa pesukoneen alle on asennettava vuotokaukalo. Lisäksi pesukoneen hana on käännettävä pois päältä silloin, kun konetta ei käytetä.

 

Järjestys: