Valuuko työsi hukkaan?

Vesivuodot on nopeimmin yleistyvä vahinkotyyppi, ja se on jopa tulipaloja suurempi riski esimerkiksi asuinkiinteistöissä sekä palvelurakennuksissa, kuten päiväkodeissa, kouluissa ja vanhainkodeissa. Niissä vuotovahingot aiheuttavat rahallisen vahingon ohella hankaluuksia korvaavien tilojen, kuljetusten ja muiden poikkeusjärjestelyjen takia.

Kävimme keväällä 2015 MTV:n studioilla ja asensimme vuotovahdin kahvion keittiöön.

Katso video: Oliko Maikkarin allaskaapissa kosteat paikatTorju ja tarkkaile


Hitaasti syntyvät vuotovahingot eivät aina ole korvattavia, ja siksi niiden torjunta on erityisen järkevää. Kiinteistöjen riskipaikkoja ovat käyttövesiputkiston ja viemäreiden vuodot sekä pesukonevuodot. Vanhoissa kiinteistöissä käyttövesi- ja viemäriputkiston saneeraus pienentää oleellisesti vahinkoriskiä. Vuotovahinkojen torjuntaan voi käyttää myös teknisiä laitteita.
Kosteuden tunnistavat vesivuotohälyttimet ovat edullisia ja helppoja asentaa. Ne mittaavat vain yhtä kohdetta (esimerkiksi pesukonetta) eivätkä katkaise vedentuloa havaitessaan vuodon.
Vesivuotokytkimet tunnistavat kaikki vuodot yhdellä anturilla. Ne myös katkaisevat vedentulon ja vähentävät siten vahinkoja. Erityisen hyvin ne sopivat kiinteistöihin, joiden vedenkulutus esimerkiksi yöaikaan on vähäistä (päiväkodit, koulut, hoitolaitokset).