Jauhesammuttimet

Pulversläckare med ABC-pulver

Pulversläckare med ABC-pulver kan användas både mot brinnande fasta material såsom trä, textil, papper m.m. och mot brinnande organiska material t.ex. vätskor som bensin och olja, samt mot plast och brinnande gas.

Företag bör ha minst en brandsläckare på varje våningsplan. Vid större utrymmen bör man ha fler, en tumregel brukar vara att det inte bör överstiga 25 meter till närmaste brandsläckare. Pulversläckaren kan placeras i anslutning till nödutgång eller på en annan lättillgänglig och väl synlig plats. En pulversläckare 6 kg är effektiv och lätt för vem som helst på företaget att använda.

Som brandsläckare i lägenhet, villa och fritidshus rekommenderas i första hand en godkänd pulversläckare med minst 6 kg pulver och med en hög effektivitetsklass, t ex 43A 233B C.

Bakom rekommendationen står Räddningsverket, Konsumentverket, Svenska Brandskyddsföretag (SVEBRA), och den bygger på praktiska försök genomförda av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (SP). Den avgörande bedömningen har varit att en brandsläckare med 6 kg pulver i förhållande till sin vikt och sin storlek har en oöverträffad släckkapacitet, och ger även en okunnig användare goda förutsättningar att släcka de typer av brand som kan uppstå i en bostad. Räddningsverket rekommenderar vidare en handbrandsläckare som är provad och godkänd enligt SS-EN 3-7:2004.

Housegard pulversläckare

Vi säljer pulversläckare från Housegard som har brandsläckare för alla typer av miljöer:

  • Pulversläckare 2 kg - en brandsläckare för mindre ytor exempelvis personbilar, mindre båtar och husvagnar
  • Pulversläckare 6 kg - en effektiv och kraftfull brandsläckare för lägenhet, villa eller fritidshus
  • Pulversläckare 12 kg - en brandsläckare för större ytor som kontor, parkeringshus och garage, fartyg och större lägenheter och villor
  • Pulversläckare 25 kg - Den här kraftfulla brandsläckaren passar industrier och företag som har extra brandkänslig miljö

Läs mer om våra pulversläckare från Housegard här nedan samt kika i vår guide om brandsläckare.

Önskar du en skräddarsydd offert eller vill bli tillagd som fakturakund? Kontakta vår kundservice!